De verkaveling “Doornwijk” in Temse is de allereerste stripbuurt van het land! Deze stripfigurenwijk van meer dan 170 loten (fase 1 en fase 2 samen) die is gelegen aan de Doornstraat, toont nog maar eens aan dat Temse dé stripgemeente is. Naast de hoofdstraat Stripfigurenlaan vind je hier onder andere ook de Suske en Wiskelaan, Nerolaan, Jommekelaan, Smurfenlaan, De Kiekeboeslaan, De Roderidderlaan en Piet Pienter en Bert Bibberlaan. Een ware ‘stripbuurt’ in een rustige en groene wijk die voor elk wat wils biedt.

Het terrein biedt een aangename groene omgeving met bomenrijen, een bosfragment en grachten. Daarnaast ging bij het ontwerpen en plannen ook veel aandacht uit naar langzaam verkeer zoals fietsers en wandelaars, iedereen kan er zijn hart ophalen.

Bovendien is deze nieuwe woonwijk ideaal gelegen: dichtbij het centrum van Temse (warenhuizen, postkantoor, bankkantoren, lagere school,…) maar ook nabij de autostrade naar Antwerpen of Brussel.

De wijk werd door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz officieel ingehuldigd tijdens een feestzitting op het gemeentehuis op zondag 10 mei 2015. Ter gelegenheid van deze feestelijke inhuldiging bracht IMWO-Invest NV, samen met de gemeente Temse en de Culturele Vereniging Spirit VZW een boek uit met achtergrondinformatie.

cta contact